top of page

Általános tudnivalók

A képzésre való jelentkezéskor szükséges a személyazonossági igazolvány, a lakcímkártya, a vezetői engedély, valamint – ha van – az ADR-kártya másolatainak megküldése. Az eredeti okmányokat a képzés helyszínén be kell mutatni. Az euróban meghatározott árainkat az éppen aktuális árfolyamon váltva forintban is lehet fizetni.

Az osztrák hatóság részére szükséges irat szakszerű kitöltését a vizsgáztató cég a megküldött személyes okmányok alapján előkészíti, a helyszíni ellenőrzést követően megtörténik az aláírás és a regisztráció. A regisztrációhoz egy igazolványképre lesz szükség, ezt a gépkocsivezetőnek vinnie kell a képzés első napjára. Amennyiben nincs igazolványképe, a helyszínen 5 € adminisztrációs költség felszámolásával elkészítik.

Alapképzés
(küldeménydarabos szállítás)

Az alapképzés elvégzésére annak a gépkocsivezetőnek van szüksége, akinek még nincs ADR-jogosítványa, vagy lejárt annak érvényességi ideje. 

Képzés időtartama: 2 képzési nap + e-learning (e-learning nélkül: 3 nap)

Képzés ára: 335 €

Szakosító képzés tartányos szállításhoz

A tartányos képzés elvégzésére annak a gépkocsivezetőnek van lehetősége, aki elvégezte az alapképzést, vagy már rendelkezik ADR-jogosítvánnyal.

Képzés időtartartama: 1 képzési nap + e-learning (e-learning nélkül 2 nap)

Képzés ára: 275 €

Szakosító képzések az 1 és 7 osztályok anyagainak szállításához

Az 1 és 7 osztály anyagainak szállításához a gépkocsivezetőknek külön kell megszerezniük a jogosultságot.

Képzés időtartama: 1 nap osztályonként

Képzés ára: 275 € osztályonként

Megújító képzés

Az a gépkocsivezető, akinek a jogosítványa még érvényes, a lejárat előtti egy éven belül megújító vizsgát tehet. Amennyiben vizsgája sikeres, az érvényes jogosítványa újabb öt évvel hosszabbodik, a lejárat időpontjától számítva.

Képzés időtartama: egységesen 2 nap, szakosításoktól függetlenül.

Képzés ára: 335 €

E-learning

Az e-learning modulok elvégzése a kurzus megkezdése előtt történik. A kurzusra történő jelentkezést követően megtörténik az e-learning regisztráció, amihez szükséges az e-mail cím megadása. A regisztrációt követően a résztvevőnek megküldjük a belépéshez szükséges jelszót. Az e-learninget olyan eszközzel lehet elvégezni, amelyen kamera is található, ugyanis a személyes részvételt időnként egy saját profil felvétellel kell igazolni. Alkalmas eszköz lehet számtógép, tablet vagy okostelefon. Jelenleg bizonyos típusú iPhone-nal az e-learning nem működik. Dolgozunk a hiba elhárításán, a megoldásig kérjük más eszköz használatát.  Megértésüket köszönjük.

Az ADR kártya kézbesítése

Az ADR-kártyákat a hatóság a vizsgát követően 2 héten belül küldi meg az osztrák vizsgáztató intézménynek, aki továbbítja a kártyákat Magyarországra. Ezt követően történhet meg a kártyák kipostázása, vagy igény esetén a személyes átvétel, előre egyeztetett időpontban. Külön igény esetén egyeztetés szükséges.

 

Sikeres felkészülést és vizsgát kívánunk!

bottom of page